Mijn account
Categorieën
Winkelmandje

2023 - Expositie Het Brinkhuis in Laren

2023 - Expositie Het Brinkhuis in Laren

Expositie Van Tineke Bot: Bronssculpturen en Marja van Hest: Foto’s van 13 jan t/m 22 feb 2024 in het Brinkhuis te Laren. Gratis entree. De officiele opening van de expositie is op 13 januari van 15:00 – 17:00 uur.

1+1=3

De indrukwekkende sculpturen van Tineke Bot op de gevoelige plaat vastgelegd door kunstfotografe Marja van Hest. Het resultaat van deze unieke samenwerking tussen twee grootse kunstenaars, is te zien in een gezamenlijke expositie in de (h)Artgalerij van het Brinkhuis. Tijdens de expositie worden zowel de sculpturen als de foto’s, die op zich weer een kunstwerk zijn, getoond.

De foto’s van de Larense Marja van Hest zijn op glanzend materiaal en op speciale fotoplaten verwerkt. De formaten zijn 50×70 en 75×105 cm.

De unieke samenwerking tussen Tineke Bot en Marja van Hest heeft naast deze expositie ook geresulteerd in een uniek boek: ‘Tineke Bot, Leven en werken in vrijheid’

Tineke & Marja

De jarenlange vriendschap tussen de twee kunstenaressen heeft nu zijn weg gevonden in een gezamenlijke expositie van beelden en fotografische vormgeving. In 26 steden in Nederland zijn monumentale prachtige scheppingen van Tineke Bot geplaatst.
Deze zijn allemaal fotografisch vastgelegd door Marja van Hest en van deze samenwerking is een uniek boek samengesteld: “Tineke Bot, Leven en werken in vrijheid”.
Ook het beeldenpark van Tineke Bot , “Rochesmuses” in Frankrijk is uitgebreid vertegenwoordigd in deze uitgave.
De samenwerking tussen de beide kunstenaressen is een symbiose geworden van bronzen beelden en fotografische beelden.
In het Brinkhuis wordt nu een expositie gehouden van deze unieke samenwerking.

Tineke Bot heeft haar opleiding vervolmaakt aan de academie in Florence en reeds vele succesvolle exposities gehouden.

Marja van Hest

Marja van Hest heeft de fotoacademie als opleiding gevolgd en altijd gewerkt als zelfstandig fotografe, met vele opdrachten en exposities.
Door de hechte band die beiden met elkaar hebben, vullen de werken elkaar bijzonder mooi aan.

U kunt van deze buitengewone expositie van 13 januari 2024 t/m 22 februari 2024 nog kennis nemen en genieten.

Tekstbron: Het Brinkhuis in Laren

Terug naar overzicht