Mijn account
Categorieën
Winkelmandje

Harpiste

Harpiste
Fotograaf:

2011, ontwerp voor monumentaal fontein in Zwitserland.

Waar kan ik het vinden?

Privé terrein in Zwitserland.

Het proces

Harpiste reportage van de kreatie van het (levensgrote) beeld de Harpiste: Na een aantal schetsen/aquarellen en studies; inspiratie muziek, vorm en harpmuziek. Het opbouwen van een ijzer-armatuurtje (1b). Na het modelleren van dit beeldje (1c) ontstaat mijn idee voor een fontein voor een groot beeld (in opdracht). Er wordt begonnen met het (geometrisch) berekenen op schaal voor de grootte van het beeld en daarna met het lassen van dit armatuur (2,2a), lassen in mijn atelier (3,4) en opbouw van het beeld; het modelleren in was in mijn atelier (5,6) tot slot eindfase van het modelleren buiten in de natuur (7).

(Een delicaat transport naar de bronsgieterij in grote kist ) Vervolgens wordt er een wasmodel gegoten in delen en gecorrigeerd door mij gecorrigeerd (8). Nadat de bronzen delen zijn gegoten worden deze aan elkaar gelast en tot slot help ik altijd zelf mee om te ciseleren en aan de laatste details te werken tot ik tevreden ben en ik geheel nu achter mijn in brons gegoten creatie kan staan (9,10,10a).

Nu wordt het beeld nog gekleurd door mij uitgekozen (door verhitting en afkoelen) d.m.v. een zuur en door mij begeleid (11a en 12): "de klanken van de (levens)harp stromen steeds door" (14).